Oktoberfeest Sittard 2024: Een week vol feest en traditie

Van 18 tot en met 23 oktober 2024 barst in Sittard het grootste Oktoberfeest van de Benelux weer los. Wat ooit in 2005 begon met een enkele feesttent en een kermis, is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Dit feest is geïnspireerd op het beroemde Oktoberfest in München en heeft sindsdien een vaste plek verworven in de evenementenagenda van de regio.

Het Oktoberfeest in Sittard biedt u een week vol gezelligheid, muziek, traditionele klederdracht en natuurlijk grote biertenten. U kunt er genieten van de echte Beierse sfeer, compleet met livemuziek van blaaskapellen en de traditionele opening met de spreuk "O'zapft is!", waarmee het eerste vat bier wordt aangeslagen. Naast de biertenten vindt u er een kermis met allerlei attracties, ideaal voor een leuk dagje uit met vrienden of familie. Of om er nieuwe mensen te ontmoeten!

Geschiedenis van het Oktoberfeest

Het Oktoberfest in München, waarop het feest in Sittard is gebaseerd, bestaat sinds 1810 en is uitgegroeid tot het grootste volksfeest ter wereld. Het feest begon ooit als viering van het huwelijk van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Hoewel het in die tijd draaide om een paardenrace, staat het vandaag de dag vooral in het teken van bier, muziek en samenhorigheid.

Feestelijke activiteiten

Tijdens het Oktoberfeest in Sittard kunt u deelnemen aan tal van activiteiten. U kunt genieten van heerlijke Beierse gerechten en in de feestelijke biertenten wordt bier geschonken in de bekende "Maß", een bierglas van een liter. Daarnaast zijn er attracties zoals een achtbaan, schommelboot en kop-van-jut, die allemaal bijdragen aan de feestelijke sfeer van het evenement.

Het Oktoberfeest is dé gelegenheid om samen te komen en het leven te vieren in Beierse stijl. Vergeet niet uw "lederhose" of "dirndl" aan te trekken om volledig op te gaan in de feeststemming!

Praktische informatie

Het Oktoberfeest in Sittard vindt plaats van 18 tot en met 23 oktober 2024. De festiviteiten starten dagelijks om 11.00 uur en duren tot ongeveer 23.30 uur. Voor meer informatie over het programma en tickets kunt u terecht op de officiële website van het Oktoberfeest Sittard.

Mis dit spectaculaire evenement niet en beleef het Oktoberfeest in Sittard!

Bekijk hier het filmpje van L1 over het ontstaan van het Oktoberfeest.